lördag, april 09, 2005

Ostpakten

Redan för 5000 år sedan i Egypten mot slutet av tredje årtusendet f.Kr. tillverkades det ost, det var då den reformfientliga rörelsen visade sitt fula plyte för första gången. Det var framförallt köttindustrin som gjorde stort motstånd mot osten, då den konkurrerade med köttpåläggen.
Visst är det bättre idag i jämförelse med hur det var tidigare men antitupismen (av grek. anti´ 'mot' och tupi i betydelsen 'ost') lever än. Idag förekommer den ofta som smyghat mot oss o(st)liktänkare, man får ofta höra saker som ”Din lyckans ost”, eller ”Nu ska du få igen för gammal ost

Från ne.se: idiomet en lyckans ost (1824) trol. med tanke på en äldre, bildlig bet. av ost, 'klump; dumbom', med en antydan om att lyckan fallit oförtjänt över ngn

Antitupismen kan ta sig många olika uttryck, bland det vanligaste är att hävda att man inte tycker om ost. Det är i själva verket bara en av osthetsarnas täckmantlar, när de kommer hem sätter de sig och smider illvilliga planer mot hederliga öppensinnade individer. En av deras mest lyckade kampanjer är mesosten. Hela konceptet ”MESost” får ost att framstå i dålig dager och oss att se ut som mesar.

Under det senaste åren har vi försökt kartlägga den antiupistiska rörelsen, vi har fått reda på att det hålls hemliga möten nästan varje dag i stockholmsområdet där det planeras aktiviteter för att skapa kaos och oreda. Två av frontfigurerna inom rörelsen går under kodnamnen "Schücklingen" och "Johan”

Vive le fromage, vive la resitance!

Inga kommentarer: