onsdag, maj 04, 2005

Alingsås finns inte!


Barn tror mer på Tomten än på Alingsås.

Genom omfattande undersökningar kan vi nu stolt presentera ännu ett häpnadsväckande avslöjande. I åratal har har det svenska folket blivit lurade att tro på att det i Sverige finns en ort som heter Allingsås. Så är dock inte fallet.

För det första; ingen vi känner har någonsin varit i Alingsås eller ens träffat någon som varit där.
"Alingsås? är det en gräddsås?"
-Paris Hilton

"Jag tror min morbror var där en gång..."
-Sara

"Pippi Långstrump åker ju till Alingsås!"
- Andreas
[Att Pippi åker till Alingsås är bevis på att Alingsås inte finns. Alingsås är precis som Pippi bara en saga.]

För det andra; Vid en snabbkoll på Sverigekartan kan det verka som att allt är som det ska, men ett vaket öga märker snabbt någonting som inte stämmer. Genom att behandla bilden med transversionsfilter, återställningsfilter och andra avancerad metoder får man slutligen fram detta.

En del hävdar dock att de har "bildbevis" på att Alingsås finns.
Vissa av "bildbevisen" är riktigt pinsamma, som den här där vem som helst kan se att bakgrunden bara är ett foto och bussen en leksak. Andra är bättre som den här. Bilden är tagen med dålig kvalitet för att dölja kulisser och detaljer. Dock har dom gjort fyra grava misstag i studion där bilden togs. Vi har numrerat felen i rött.
  1. Skuggan från damen pekar åt ett helt annat håll än resten av bilden.
  2. Rekvisita från Dramaten lånades ut till fotofirman. Zoomar man in kan man se tydligt att det står "Tillhör Dramaten"
  3. Detta är ett vanligt misstag inom scam-branshen. För att inte bli stämda av stora företag använder dom likadan logga men byter ut en bokstav. Här har dom gjort skylten alldeles för stor så det är alldeles uppenbart att det står "telie" istället för telia.
  4. Den makabra tabben att råka ställa pappfiguren lite snett så man ser kartongkanten på den.
"Kommunens" egna hemsida pågår en hetsig debatt om vad som är viktigast på Alinge och Bälinge torg. Det viktigaste enligt "invånarna" verkar vara att njuta av blommorna, vilket tyder på att dom flesta lider av ferdinands syndrom. Där finns även bilder på hur husen egentligen ser ut. Här ser vi hur det ser ut från vägen. Men går man in och tittar så ser man att det bara är en kuliss för att få en illusion av ett samhälle.

Varför frågar vi oss? Varför vill de att vi ska tro på Alingsås?


Update av Spunky Alven: Vidare undersökningar visar att fler är inblandade i konspirationen, Muf skriver på sin hemsida om hur deras förbundsordförande varit i Alingsås. Även moderaterna försöker alltså lura i det svenskafolket att Alingsås finns.

3 kommentarer:

Anonym sa...

bara namnet alingsås är ju uppenbarligen bara nonsens. al = träd, ing = förkortning av "ingen" sås = sås (ex röd tomatsås).

träd, ingen sås.

ingen sås = ett tecken på att ingen bor där. för människor äter sås regelbundet i sveriges alla städer.

träd är nog det som finns där man "ska" hitta alingsås.

skönt med lite fler bevis. folk brukar tycka jag är långsökt och slå mig, men nu kan jag iaf hänvisa till kabal. jess! så slipper jag köpa nya glasögon hela tiden.

Anonym sa...

Frågan är då vad MUFs ordförande egentligen gjorde då han "var i Alingsås"...

Anonym sa...

Tjo! Tack för ett gott skratt!!

alla vet juh att "asås" e fejk ;)